СҮТКЕ ТАҒЫ БІР МҮМКІНДІК БЕРІҢІЗ!

Қазақстанда алғашқы лактозасыз сүт пайда болды.
Сүттің сізге әсері қандай? Жақсы ма? Ендеше, сіздің жолыңыз болды! Осы күнге дейін қазақстандықтардың үштен бір бөлігі үшін сүт өнімдеріне тыйым салынған еді. Бұған себеп – лактозаның жақпауы. Ал бұл мәселені шешу үшін сүт өндірушілері көмекке келді.

«Шай ішейік» деген ұсынысты біз үйімізде, қонақта, іскерлік кездесулерде көп естиміз, күніне бұл он шақты рет қайталануы мүмкін. Ал кейбіреулер үшін бұл ұсыныс үрей тудырады, өйткені, бізде шайды сүтпен ішу дәстүрге айналған.
Өнімдегі ингредиенттер:
- сиыр сүті
- лактозаны ыдырататын фермент
Өнімді тұтыну керек сағаттар, бұл табиғи болып табылады
Отбасының барлық мүшелеріне, соның ішінде 6 жастан асқан балаларға жарамды
2
48
6+ жас
28%
Адамдар сиыр сүтінде болатын лактозаға төзбеушіліктен зардап шегеді.
Лактозаны қабылдай алмаған адам ең алғашында мұны сүтпен байланыстырмауы мүмкін. Мұның себебін мерзімі өткен тағамнан, жуылмаған жеміс-жидектен, тіпті, аллергия мен күйзелістен іздейді. Бірақ сүттен деп ойлауға асықпайды. Ал аталған белгілер күн сайын қайталанған соң бұл сырқаттың басты себебі ретінде сүт бірінші орынға шығады. Осыдан соң кейбіреулер сүт өнімдерінен мүлде бас тартса, кейбіреулер өз рационындағы сүттің мөлшерін мейлінше азайтады.

Бұл сырқаттың түпнегізінде не жатыр, осыны анықтап көрелік.





Лактозаның ыдырауына жауап беретін арнайы ферменттің өндірілуі төмендеген адамдар лактозаны қабылдай алмайды. Табиғаттың заңы бойынша біз сүтті тек кішкентай кезімізде ішуіміз керек. Алайда мәдени және әлеуметтік өмірдің өзгеруіне байланысты біздің тамақтану дағдыларымыз да өзгеріске ұшырады. Мал шаруашылығының белсенді түрде дамуы нәтижесінде балалар өскен соң да сүт ішуін тоқтатқан жоқ, ал ағзамыз ферменттің қартайғанға дейін өндірілетініне үйреніп қалды.

Бірақ бұл барлық адамда бірдей болмайды. Кейбіреуінде ферменттердің өндірілуі әбден төмендеп, лактозаның басым бөлігі ішекке ыдырамаған күйінде түседі де, біздің тағамымызды қорытуға көмектесетін бактериялардың барлығы соған «жабысып», белсенді түрде сіңіріп алады. Осыдан соң, асқазанда жағымсыз әсер беретін зиянды газдар мен заттар ірі мөлшерде бөліне бастайды.

Сүт кенеттен ағзаға сіңбей қойғанда не істеу керек? Адамдар лактозаны қабылдай алмау салдарымен түрлі әдістер арқылы күресіп келеді. Кейбіреулер сиыр сүтінен айтарлықтай ерекшеленетін өсімдік күйіндегі алмастырғыштар, яғни бадам, соя, кокос немесе сұлы сүтін жөн көреді. Көп жағдайда адамдар сүттен толықтай немесе аз-аздан бас тартады. Осылайша, кальций мен басқа қажетті минералдардың, дәрумендер мен ақуыздардың әдеттегі және табиғи қайнар көзінен айырылады.
Сүт кенеттен ағзаға сіңбей қойғанда не істеу керек? Адамдар лактозаны қабылдай алмау салдарымен түрлі әдістер арқылы күресіп келеді. Кейбіреулер сиыр сүтінен айтарлықтай ерекшеленетін өсімдік күйіндегі алмастырғыштар, яғни бадам, соя, кокос немесе сұлы сүтін жөн көреді. Көп жағдайда адамдар сүттен толықтай немесе аз-аздан бас тартады. Осылайша, кальций мен басқа қажетті минералдардың, дәрумендер мен ақуыздардың әдеттегі және табиғи қайнар көзінен айырылады.

Бүгінде лактозаны қабылдай алмайтын адамдарды кішігірім мерекемен құттықтауға негіз бар. Отандық сүт өндірісіндегі көшбасшы Фудмастер компаниясы Қазақстан нарығында алғаш болып лактозасыз сүтті шығара бастады. Лактозасыз сүтті өндіру үшін қоспа мен тұрақтандырғыштардың көмегінсіз-ақ, сүттің нағыз дәмі мен табиғилығын сақтайтын заманауи технологиялар қолданылады. Аталған өнім тек 2 ингредиенттен – сиыр сүті мен лактозаны ыдырататын ферменттен тұрады. Бірегей құрамының арқасында сүт жеңіл әрі жылдам қорытылып, асқорытуға қатысты ешқандай қиындық тудырмайды.

Ендеше, сүт қосылған таңғы шай мен кофені еш шектеусіз қолданып, ләззат алсаңыз болады. Айтпақшы, жаңа өнімді дүкен сөрелерінен де оңай табасыз. «Жеңіл таң» деп аталатын оптимистік атауы мен әсерлі қаптамасы бірден көзге түседі. FoodMaster компаниясы ұсынған «Жеңіл таң» лактозасыз сүтінің дәмін көріп, әрбір таңды жеңіл әрі керемет көңіл-күймен бастаңыз!

© ТОО "Интернет портал Нур", 2009-2020
Все права защищены