«Біз үйде: «Мен үнемі алқызыл гималай тұзын, иран шафранын және балғын трюфельдерді пайдаланамын. Ал гарнирге перулік спаржаны жақсы көремін» деп айтпаймыз ғой. Ол шындыққа жатпайды. Мен шамам келгенше қолжетімді азық-түліктен әзірлеймін, бірақ оларға танымал емес, экзотикалық қоспаларды сельдерей, шпинат, дайкон сияқты ерекше дәмдеуіштерді енгізуге тырысамын», – дейді Адель.
Сондай-ақ, ол бағдарламасында көрермендерге ас үйде әр минутты дұрыс пайдалануды үйретеді, мысалы, сорпа қайнағанша бәлішті пешке салып қойып, ол піскенше, салат әзірлеп жіберуді айтады.
«Біздің тағамдарымыз мейлінше тойымды. Бұл салауатты тамақтануға жатпайды – бұл үй тағамдары болғандықтан пайдалы. Ол қатты майлы емес, оның құрамы теңдестірілген. Мен үнемі барлық отбасы мүшелеріне лайықты ас рецебімен бөлісемін, соның ішінде ет қосылған, тойымды немесе үнемі арықтағысы келіп жүретін аналарға арналған және балаларға арналған рецептілер бар», – дейді Адель Оразалинова.
Алайда Адель Қазақстан әйелдеріне тағамды жылдам әрі дәмді әзірлеуді үйретуді өзінің миссиясы деп санамайды, оның ойынша әрбір әйел ас әзірлеуді жақсы меңгерген.
«Біздің әйелдерді үйрететіндей мен кіммін? Менің мақсатым – телекөрермендердің күнделікті өмірін түрлендіру, әйелдерге бүгін қандай тағам дайындаймын деп бас қатырмау үшін кеңес айтып жіберу, олардың рационын байыту», – дейді ол.
Ол әйелдерді ас әзірлеуден қашпауға, отбасының барлық мүшесімен бір дастархан басына жинап, жақындарыңды өз қолыңнан шыққан дәммен қуантуды өз мақсаты деп санайды.
Адель бағдарламасында әйелдер ас әзірлеуден қашпайтындай өте жеңіл азық-түліктерді таңдап алады. Сонымен қатар, ас ойлап табуда ол әрқашан қазір қандай мезгіл екенін есте ұстайды, өйткені сол жыл мезгіліне лайықты көкөністер мен ас шөптерді пайдалануға мүмкіндік көп.
Аспаз өзінің бағдарламасында «велосипед ойлап тауып жүрген жоқ, «тек әйелдерге сол велосипедті ыңғайлы, жайлы және тиімді етудің жолын көрсетіп жүр».
Адель сондай-ақ, үйге азық-түлікті өзі таңдайтынын, оны сатып алуды ешкімге сеніп тапсырмайтынын айтады.
«Мен үнемі басқаларға азық-түліктің қай жақтан екенін сұрап немесе оқып алуға кеңес беремін. Ол мейлінше жергілікті жердің заты болғаны абзал. Әрқашан базардағы жаңа нәрселерге мән беріп жүремін, соның ішінде жеміс, көкөніс пен ас көк (тмин, гүлшетен). Мен дәл осы ас көктерді пайдалануға кеңес беремін. Егер менің кеңесімді қажет етсеңіздер, менің айтарым: тағамды үйде әзірлеңіздер, табиғи азық-түлікті таңдап, қажет заттарды сатып алып, өз тағамыңызды дайындаңыз», – деп кеңес береді Адель.